Home KacheltypesPelletkachel met kanalisatie

Pelletkachel met kanalisatie

Een pelletkachel met kanalisatie wil zeggen dat er extra kanalen voorzien zijn om de warme lucht in ruimtes te verspreiden. Sommige pelletkachels op kanalisatie laten enkel toe om aanpalende ruimtes te verwarmen, terwijl anderen het mogelijk maken om een ruimte tot 15m ver te verwarmen. Het is een makkelijke en vooral voordelige manier om de warmte op meerdere plaatsen te krijgen. Het is een goedkopere oplossing dan een pelletkachel op Centrale verwarming én makkelijker om af te werken.


Een aanpalende ruimte verwarmen

Een ruimte kortbij, of een aanpalende ruimte kan makkelijk verwarmt worden door een pelletkachel met kanalisatie. Langs de achterzijde of flanken van de kachel zullen er dan extra ventilatiegaten voorzien worden. Hierop wordt een buis aangesloten zodat de warmte makkelijk en snel getransporteerd word naar de ruimte.
Voor aanpalende ruimtes is het belangrijk dat de buizen goed geïsoleerd zijn. Dit zorgt er namelijk voor de lucht niet afkoelt voordat het bij de juiste ruimte is aangekomen. Houd er daarom rekening mee dat de afstand naar de volgende ruimte niet te lang is. Dit is een gemiddeld afstand van 2 tot 5 meter, maar kan verschillen per pelletkachel.


Bepaal zelf welke ruimtes je verwarmt

Wilt u graag zelf bepalen welke ruimtes u verwarmt? Dan kiest u het beste voor een pelletkachel met kanalisatie waarmee u de aparte ventilatoren of warmtestromen kan regelen. Zo kiest u zelf hoeveel kracht hij per verschillende ruimte verbruikt. Afhankelijk van het merk verschilt hoe u de warmte verdeling aanstuurt. Zo zijn er merken waarbij u dit handmatig doet door middel van een schuifje en zijn er merken waarbij dit geheel elektronisch is aangestuurd.

  • Makkelijke warmteregeling
  • Verwarm ruimtes tot 15m

Een pelletkachel met kanalisatie kopen bij Elite-Fire

Elite-Fire biedt heeft een groot aanbod aan pelletkachels met kanalisatie en beschikt over meer dan 15 jaar ervaring in het verkopen, instaleren en onderhouden van pelletkachels. Door dit specialisme bieden we advies op maat voor iedere klant.

Elite-Fire heeft een groot aantal verschillende type pelletkachels. Zo kunt u naast pelletkachel met kanalisatie ook kiezen voor een hybride pelletkachel of een cv pelletkachel.

Bent u nog aan het twijfelen over welke pelletkachel geschikt is voor uw woning? Neem dan snel contact met ons op (03 776 92 44) of neem een kijkje in onze showroom. Onze experts helpen je graag verder!


Blijf op de hoogte van onze promoties