Home KacheltypesVrijstaande pelletkachels

Vrijstaande pelletkachels

Vrijstaande pelletkachels met luchtventilatie zijn kachels die je overal kan plaatsen, je hebt er geen schouw voor nodig. Er zijn modellen beschikbaar van 4,5kw tot 14,5kw. Deze kachels worden ook wel "AIR-pelletkachels" genoemd. Pelletkachels met luchtventilatie hebben steeds een warmtewisselaar om de warmte te verspreiden in de ruimte.


Vrijstaande pelletkachels kopen bij Elite Fire

 

Waarom een Vrijstaande pelletkachel?

De meeste pelletkachels zijn over het algemeen vrijstaand. Omdat de pelletkachels vrijstaand zijn bieden ze de mogelijkheid om overal in een woning geplaatst te worden. De vrijstaande pelletkachels beschikken over een ingebouwd hitteschild en een eigen uitlaatpijp. Door deze toepassingen kan de pelletkachel dicht tegen de muur aan staan zodat het modern en elegant in je woning is weggewerkt. Denk bij vrijstaande pelletkachels eraan dat de kachels op niet-brandbare vloerbedekkingen moet staan, hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld laminaat of tegels.

De voordelen van Vrijstaande pelletkachels op een rij

  • De meeste pelletkachels zijn vrijstaand. Met deze reden komen de pelletkachels in allerlei designs, maten en stijlen. Hierdoor is er een geschikte vrijstaande pelletkachel voor iedere woning.
  • Vrijstaande pelletkachels zijn modern en gebruiksvriendelijk. De meeste modellen worden geleverd met een afstandsbediening en elektrische ontsteking. Door de elektrische ontsteking worden de pellets automatisch en op een veilig manier ontbrand.
  • Enkele Vrijstaande pelletkachels bieden de mogelijkheid om op afstand bediend te worden
  • Wanneer er elektriciteitsproblemen zijn binnen je huis kun je altijd het huis nog verwarmen met de overstap naar het stoken van hout
  • Vrijstaande pelletkachels beschikken over een externe luchttoevoer. Deze toevoer zorgt ervoor dat je geen kans hebt op hoofdpijn door zuurstofgebrek. Nieuwe, goed geïsoleerde woningen, kunnen namelijk tot dit probleem leiden wanneer er geen externe luchttoevoer op de kachel is geïnstalleerd.

Waarom een Vrijstaande pelletkachel kopen bij Elite-Fire

Elite-Fire biedt heeft een groot aanbod aan Vrijstaande pelletkachels en beschikt over meer dan 15 jaar ervaring in Vrijstaande pelletkachels. Door dit specialisme bieden we niet allen Vrijstaande pelletkachels aan maar zorgen wij ook voor de inbouw en de onderhoud van onze producten.

Elite-Fire heeft een aanbod wat onder andere bestaat uit Harman pelletkachels, Austroflamm pelletkachels, Nordic Fire pelletkachels en andere merken die garant staan voor een goede kwaliteit. 

Elite-Fire heeft een groot aantal verschillende type Pelletkachels. Zo kunt u naast de Vrijstaande pelletkachel ook kiezen voor een Inbouw Pelletkachel of een cv pelletkachel.

Bent u nog aan het twijfelen over welke Kachel geschikt is voor uw woning? Neem dan snel contact met ons op (03 776 92 44) of neem een kijkje in onze showroom. Onze experts helpen je graag verder!

 


Een nieuwe vorm van verwarmen

Een pelletkachel is een relatief nieuwe soort van verwarming. Wij verkopen al 10 jaar pelletkachels aan particulieren. In landen zoals USA, Oostenrijk, Finland, Duitsland enz... zijn zij alreeds talrijker beschikbaar als hoofdverwarming. Door de lage stookkost, makkelijke reiniging en milieuvriendelijkheid wordt het steeds meer de Go-to om te verwarmen.

  • Een pelletkachel op luchtventilatie kan makkelijk en efficiënt een ruimte verwarmen omdat de lucht snel verspreid wordt.
  • Een schouw is niet vereist, heeft u geen bestaande schouw dan kan er makkelijk een rookgasafvoer worden aangemaakt. Zo kan de pelletkachel in vele ruimtes ingezet worden.
  • Bij Elite-Fire heeft u keuze uit meer dan 150 verschillende toestellen, naast verschillende uitvoeringen zijn er vaak ook meerdere kleuren beschikbaar.

 


Blijf op de hoogte van onze promoties