Home KacheltypesPelletkachel geluidsarm

Pelletkachel geluidsarm

Een geluidsarme pelletkachel zonder ventilator werkt uitsluitend op stralingswarmte. Hierdoor heb je nagenoeg geen geluidshinder. Naast de ventilator wordt er ook voor gezorgd dat de andere onderdelen zo min mogelijk resoneren. De warmte-afgifte van een pelletkachel zonder ventilator is natuurlijk wel iets minder. Wil je graag een stille pelletkachel? Begin dan hier je zoektocht, er valt zeker iets te vinden!


Natuurlijke warmtespreiding

Dankzij stralingswarmte en natuurlijke convectiewarmte vindt de verspreiding van warme lucht plaats (net zoals bij houtkachels). Door deze natuurlijk warmtespreiding is geen ventilator nodig en blijft lawaai achterwegen. 

  • Stil in bedrijf
  • Convectiewarmte
  • Geen stofwervelingen

Traploze motors

Dankzij optimale rookgasafvoer en continue pellettoevoer wordt het geluid van de pelletkachel bijna tot een minimum gereduceerd. De tikkende geluiden van een pelletkachel worden bijna geneutraliseerd dankzij de traploze vijzelmotor.


Waarom maken sommige pelletkachels meer geluid?

Ieder mechanisch apparaat maakt tot een bepaald niveau geluid. Bij pelletkachels wordt het geluid geproduceerd door een aantal factoren. Mocht uw pelletkachel buitenproportioneel veel geluid maken kan dit wellicht een ander oorzaak hebben. Neem dan contact op.

De ventilator

De meeste pelletkachels bevatten een ventilator om de lucht te circuleren en af te voeren. Deze ventilatoren zijn geautomatiseerd en gaan aan en uit wanneer nodig. Het geluidsniveau van de ventilator is te vergelijken met dat van bijvoorbeeld een koelkastmotor.

Mocht de ventilator meer geluid produceren dan dat. Dan kan het zijn dat deze verstopt is met roet of ander vuil. Heeft u en goedkopere pelletkachel zonder kwaliteitscomponent? Dan maakt de pelletkachel altijd iets meer geluid.

De stille pelletkachels hebben geen ventilator, maar wordt geforceerd door een wisselaar geblazen. Dit voorkomt dan ook een behoorlijk geluidsniveau.

De pellets

De pellets die worden gebruikt als brandstof produceren ook geluid. Denk bijvoorbeeld aan het sputteren, barsten en vallen van de pellets in het branderbakje. Dit geluid wordt dan ook door iedere pelletkachel geproduceerd.

Wanneer uw systeem verstopt is kan er een piepend geluid aanwezig zijn. Van de kwaliteit pelletkachel die u bezit is de frequentie van onderhoud en reiniging afhankelijk.

Het brandstofsysteem

Bijna alle pelletkachels bevatten een automatische brandstofdispenser. Dit wordt geregeld door middel van een motor die wanneer nodig pellet in de verbrandingskamer laat vallen om zo een continue warmtestroom te produceren.
Het systeem zal na verloop van tijd slijten. Dit kan ervoor zorgen dat het geluid van de vijzel harder wordt. Door uw pelletkachel goed te onderhouden kan dit proces vertraagd worden.

De stille pelletkachels hebben een speciale motor die zo min mogelijk geluid produceert.

Waarom een geluidsarme pelletkachel kopen bij Elite-Fire

Elite-Fire biedt een groot aanbod aan stille pelletkachels en beschikt over meer dan 15 jaar ervaring in pelletkachels geluidsarm. Door dit specialisme bieden we niet alleen pelletkachels aan maar zorgen wij ook voor de inbouw en de onderhoud van onze producten.

Elite-Fire heeft een aanbod wat onder andere bestaat uit MCZ pelletkachels, Animo pelletkachels, Nordic Fire pelletkachels en andere merken die garant staan voor een uitstekende kwaliteit.

Twijfelt u of uw woning geschikt is voor een pelletkachel of welke pelletkachel het best bij u past? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom.


Blijf op de hoogte van onze promoties