Home MerkenBad Boys Brand
Bad Boys Brand
Bad Boys Brand

Bad Boys Brand

Tuinhaarden, BBQ’s, leren schorten, tools en nog veel meer. Nee, wij verkopen niet zomaar wat haardjes. Wij zijn BadBoysBrand! Wij produceren stoere producten met een uniek verhaal; stuk voor stuk handgemaakt en 100% Made in Jail.

Alle producten die het label BadBoysBrand dragen komen rechtstreeks uit de bajes. Ieder product bezit dan ook een echtheidscertificaat. Dit certificaat is voorzien van een uniek nummer dat correspondeert met het nummer wat is aangebracht op het product.


Bad Boys smeedt en last in gevangenissen.

We gaan er niet schimmig over doen dat onze producten uit de gevangenis komen. Wat de gedetineerden gedaan hebben weten wij niet en daar gaat het ook niet om. Het gaan om eigenwaarde creëren en een mooi product maken.

Toen Bas van der Landen in de gevangenis in Heerhugowaard een industrieel vormgegeven haard zag staan, gemaakt door een gedetineerde kwam hij op het idee van BadBoysBrand - Made in Jail.

Het maken van barbecues, tuinhaarden en 'echte mannendingen', honderd procent gemaakt in de bajes.


Menselijk zijn

Gevangenisdirecteur Frans Douw was direct enthousiast. Hij nodigt al jaren bedrijven uit de regio uit om kennis te maken met het leven in de gevangenis en de gedetineerden zelf. In Heerhugowaard verblijven 340 mannen, die voor langere tijd tot levenslang vast zitten. Werk verschaffen, zowel in de instelling als voor diegenen die vrijkomen, is daarbij een belangrijk doel. Ook de negatieve beeldvorming rond de gevangenen kan beter.

"Elke vorm van arbeid pakken wij aan, van promotietasjes inpakken tot stickers plakken. Niet alleen omdat alle gedetineerden volgens de wet twintig uur per week moeten werken, maar ook omdat zij iemand willen zijn. Dit is heel belangrijk voor de gevangenen. Ook mensen die een ernstig delict hebben gepleegd zijn mensen; mensen die wat kunnen."


André Hazes

Op de afdeling metaal worden de haarden en barbecues gemaakt. Mannen in overalls staan achter de machines. Uit de speaker schalt André Hazes 'zij gelooft in mij'. Alleen een blik naar buiten - een grasveld omgeven door baksteen met hoge hekken vol camera's en prikkeldraad - verraadt dat het hier om een gevangenis gaat. 

"Het begon met dingen maken van restmateriaal; zo is het eerste product ontstaan", vertelt Mark, die een straf uitzit van zes jaar. Voordat hij vast kwam te zitten, deed mark al laswerk. "Als ik over twee jaar vrij kom, wil ik graag weer een baan als lasser. Ik geniet er echt van als ik het resultaat zie van mijn werk." Mark doet zijn werk zo graag dat hij acht uur ipv. de verplichte vier uur per dag werkt.


Blijf op de hoogte van onze promoties